Στο πλαίσιο των δράσεων αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας και συγκεκριμένα της δράσης: “Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Καινοτόμες δράσεις“, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Αριστογένη Βασιλική, Βασιλάκη Μαρία, Γιαννούλη Παρασκευή και Κατσώνη Αδαμαντία, και με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα πολιτισμού και τη διεύρυνση των γνώσεών τους για τα μνημεία του τόπου μας, επισκεφθήκαμε στις 25/02/2022 με την Α’ Τάξη, την Παναγία την Φιλωτίτισσα και τον Πύργο του Μπαρότζι στο Φιλώτι.

Η Παναγία η Φιλωτίτισσα είναι η μοναδική εκκλησία στον Ελλαδικό χώρο που χτίστηκε επί Τουρκοκρατίας με επίσημο φιρμάνι από τον Σουλτάνο.

Ο Πύργος Μπαρότζι είναι ένας από τους πολλούς βενετσιάνικους πύργους της Νάξου, κατάλοιπο της ενετοκρατίας (1207-1566), με πρωτεύουσα τη Νάξο, μετά την ίδρυση του Δουκάτου του Αιγαίου.

Το ιστορικό της Παναγίας της Φιλωτίτισσας μας αφηγήθηκαν οι μαθήτριες Δεμενεοπούλου Κυριακή (Α1) και Τσελέντη Ελισάβετ (Α3), ενώ τις φωτογραφίες τράβηξε η μαθήτρια Κιουλαφή Αντωνία (Α3).

Για τον ίδιο σκοπό, επισκεφθήκαμε στις 04/03/2022 με την Α’ Τάξη, τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Απεραθίτισσας (Κοίμησης της Θεοτόκου)  και το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο στην Απείρανθο.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Οικονόμου Αικατερίνη για την άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην εκκλησία της Παναγίας, την κα Σοϊλέ Σοφία για την υποδοχή και την ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο, τον κο Μπαρδάνη Ιωάννη  για την υποδοχή και την κα Αριστογένη Βασιλική για την ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *